mladi nk

Lom noge i česte povrede usporili su razvoj Đurđine Malović, ali nikada nisu “ubili” njen duh i želju za pobjedama. Potpuno se vratila u sezoni za nama, u dresu Budućnosti je igrala u Ligi šampiona, a sada sa 22 godine vrijeme je za nove izazove, pišu Dnevne novine.
Đurđina će od naredne sezone igrati u jakoj ligi Mađarske i nositi dres drugog po snazi kluba ove zemlje Ferencvaroša.
“Voljela bih da nisam doživjela povredu koja je značajno usporila moj rad i razvoj u rukometnom smislu. Sigurno bih pružila više”, iskrena je bila Đurđina na početku razgovora za Dnevne novine.
Desni bek Budućnosti i Crne Gore, ipak, svemu nalazi i pozitivne stvari…
“Takođe, kada je u pitanju iskustvo dvije godine mnogo znače za mladu igračicu. Imala sam veliku volju i želju da opravdam ukazano povjerenje i zadovoljna sam svojom prvom sezonom u Ligi šampiona”, dodala je Đina.
Uvijek slušam osjećaj
A zašto baš FTC i Mađarska i kako je došlo do saradnje sa sportskim velikanom iz ove zemlje?
“FTC je jako ozbiljna ekipa. Od kada su izrazili interesovanje za mene negdje u podsvijesti sam znala da je to to” objasnila je Đurđina. “Svaku bitnu odluku u životu sam donijela po nekom svom osjećaju, tako i ovu. Privukla me je njihova pozitivna atmosfera i energija”.
Može li Ferencvaroš da parira šampionu Evrope Đeru, kojeg je prije par godina nakratko uspio i da skine sa trona?
“Još je rano za takve prognoze”, smatra Malovićeva.
Bilo je teško, ostavljam prijatelje
Koliko je bilo teško donijeti odluku o napuštanju kluba u kojem je Đurđina odrasla kao rukometašica…
“Iskreno teško. Od svoje 16. godine sam u Budućnosti i ovo je velika promjena u mom životu. Pamtiću mnogo lijepih trenutaka provedenih sa ovom ekipom”.
A šta je to što će novom desnom beku FTC-a najviše nedostajati iz dana provedenih u Budućnosti?
“Prvenstveno igračice. U Budućnosti sam stekla par prijatelja, za koje smatram da su za cijeli život”, jasna je Đurđina.
Da li postoji želja da jednog dana ponovo navučete “plavo-bijeli” dres?
“Budućnost je moj matični klub, sa tim curama sam odrasla. Možda nam se putevi jednog dana opet ukrste”, zaključila je Đurđina Malović.