Naš sugrađanin Aleksandar Đukanović rođen je 4. juna 2002. godine. Završio je OŠ ,,Ratko Žarić”, srednju JU Ekonomsko-ugostiteljsku školu. Prve fudbalske korake napravio je u fudbalskom klubu Anderba. Za naš portal Aleksandar govori o fudbalu, planovima za budućnost, situaciji u gradu pod Trebjesom…

Od kada se bavite fudbalom?

Fudbalom se bavim od malih nogu, počeo sam da treniram sa pet godina.

Ko je otkrio Vaš talenat?

Moj talenat je primjetio otac, prvenstveno me upisao na fudbal jer je imao veliku ljubav prema njemu, koju je kasnije prenio na mene.

Da li se sjećate prvog treninga?

Naravno da se sjećam, jedan od ljepših dana u mom životu, počeo sam jedno veliko poglavlje života još kao dijete.

Koju poziciju igrate?

Mogu da igram i štopera i zadnjeg veznog ali me trener većinom koristi kao stub odbrane na poziciji štopera.

Koliko ste nagrada do sada osvojili i koje su to bile?

Osvojio sam dva individualna priznanja, a sa ekipom sam osvojio kup Crne Gore sa svojom generacijom u FK ,,Sutjeska” prije par godina.

U čemu pronalazite motivaciju za fudbalom?

Motivaciju pronalazim svaki dan u svakom treningu. Smatram da je motivacija jedan od ključnih faktora u današnjem sportu i ako se ne dava maksimum na svakom treningu ne može da se napreduje i bavi na profesionalnom nivou.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Mislim da ne trebam sada praviti neke velike planove jer sam još uvijek mlad ali treba imati u glavi šta i kako. Treba trenirati svaki dan, davati sve od sebe i mislim da će sve doći na svoje jer ipak sav taj trud neko prati i cijeni.

Koji su Vaši najveći uspjesi?

Moj najveći uspjeh do sad jeste što sam sa 17 godina priključen prvom timu Sutjeske i nadam se velikim uspjesima i dostignućima u nastavku karijere.

Zašto je dobro baviti se fudbalom?

Mislim da je dobro baviti se sportom uopšteno ne samo fudbalom, iako je fudbal najljepši sport, kako kažu ljudi ,,najvažnija sporedna stvar na svijetu”. Vidimo da današnja omladina ima puno problema sa kičmom, vidom i slično, sve zbog nedovoljne fizičke aktivnosti.

Preporučio bih da to vrijeme provedeno na telefonu ili kompjuteru kompezuju baveći se sportom, đe će naučiti dosta dobrih stvari.

Kakvo je Vaše mišljenje o sportskoj situaciji u gradu pod Trebjesom?

Pa situacija nije za pohvalu, nestali su sa sportske scene i FK ,,Čelik” i RK ,,Sutjeska”. Dosta omladine djeluje nezainteresovano za sportske aktivnosti i to je ono što svima nama treba da para oči. Naravno treba svi da se angažujemo da vratimo sport u Nikšić na jedan zavidan nivo kakav je bio nekada.

Vaša poruka za mlade?

Poruka za mlade, da je ,,sport način života”. Ne traži niko od njih da budu sportske zvjezde ali volio bih da vidim što više omladine na našoj sportskoj sceni.

S.T.