Košarkaši Sutjeske dočekaće u nedjelju u 19 časova u dvorani Sportskog centra skopski MZT (Metalen Zavod Tito) u utakmici šestog kola regionalne ABA lige.

Izabranici Dušana Dubljevića u dosadašnjem toku takmičenja imaju dvije pobjede i tri poraza, a u posljednjem duelu pred svojom publikom savladali su valjevski Metalac.

Sastav iz Skoplja nije nimalo naivan, a posao će Dubljevićevoj četi biti dodatno otežan, jer se povrijeđenim Nikoli Koraću i Marku Kovaču, pridružio Nikola Žižić, koji je u prošlom kolu morao da prije vremena da završi utakmicu protiv Partizana.

Čeka nas još jedna teška utakmica u nizu. U goste nam dolazi ekipa MZT-a koja sa iskusnim trenerom Pipanom sigurno ima kvalitet za 5. ili 6. mjesto. Okosnicu tima čine Ljubičić ,Stojanovski i Bunić. Nas povrede nijesu zaobišle, a poslednja u nizu je povreda kapitena Žižića. Zato pozivam publiku da dođu u što većem broju i da nam pomognu da stgnemo do veoma značajne pobjede“, kazao je strateg Nikšićana.

Bek koji je ovog ljeta pojačao Sutjesku iz srpskog Tamiša, Dragan Kruščić, igra sve bolje i bolje i protiv Makedonaca će njegov doprinos biti izuzetno važan, ako se u obzir uzmu skraćene rotacije na spoljnim pozicijama:

“Očekujemo kvalitetnu i jako tešku utakmicu protiv MZT-a. Imamo problema sa nekoliko povrijeđenih igrača, ali mislim da smo do sada pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i da se nosimo sa svim ekipama u ABA ligi. Želimo pobjedu koju ćemo, nadam se, ostvariti pred našim sjajnim navijačima”, kazao je Kruščić.

Z.N.