Druga noć Lake festa protekla je uz zvuke najbolje rok muzike, koju je otvorila crnogorska alt rok grupa Parampaščad, bend koji je nastao kada i Lake fest – 2011.godine.

Nakon njih nastupila je grupa Zoster iz Mostara, koja je osim dobro poznatog repertoara predstavila i pjesme sa albuma “Najgori”, koji će objaviti početkom naredne godine. Publika je sa njima u glas pjevala sve dobro poznate hitove, od kojih su se posebno izdvojili “Ko je jamio” i “Bezbolnim palicama”, a kako kažu iz benda, ovo je posebna publika sa kojom se osjećaju kao da su kod kuće.
“Nikšić gori! Ja bih ovu publiku nazvao publikom koja daje feedback i ona kad nama nešto da mi vraćamo, a to je jedna uzajamnost. Kao prava ljubav, vraćamo se jedni drugima. Energija koju nam daje nikšićka publika je stvarno motivišuća”, kazao je pjevač i frontmen benda Mario Knezović.
Već zagrijanu atmosferu dodatno su usijali i šabačka pank grupa Goblini, beogradski hip–hop metal sastav Sunshine i na kraju večeri pank-rok grupa iz Smederevske palanke Six pack.
Ono što izdvaja ovaj festival od svih prethodnih jesu posebni uslovi koje publika mora ispuniti zbog koronavirsa. Koncert se održava uz poštovanje epidemioloških mjera, a posjetioci koji nemaju potvrdu o vakcinaciji protiv Kovida-19 i potreban PCR nalaz, moraju da urade brzi antigenski test na ulazu.
“Hvala svima na strpljenju prilikom izrade brzih testova, znamo da je bilo malo gužve prethodne večeri, ali večeras smo se bolje organizovali. Zahvaljujemo se Domu zdravlja Nikšić, koji je obezbijedio dodatno medicinsko osoblje za izradu testova. Pritom testiranje je počelo u 15 časova i trajalo do 23 časa”, kazali su iz organizacije.
Pozvali su posjetioce da završne večeri festivala dođu na vrijeme i testiraju se, kako bi se izbjegle gužve i stres i mogli nesmetano uživati u programu.