Šćepan Drinčić

Šćepan Drinčić je borac/takmičar u borilačkoj vještini Brazilska Džiu Džica, višestruki je prvak Crne Gore u Greapplingu nastupiće 5. decembra na AJP TOUR CROATIA NATIONAL PRO-GI 2020. u Zagrebu.

Šćepan Drinčić
Šćepan Drinčić je rođen u Nikšiću i nosilac je crnog pojasa u Brazilskom Džiu Džicu. Nastupao je na ovom turniru 2017. godine kada je bio poražen u finalu od Belgijanca OUALID SBAI.
“To mi je najteži poraz do sad. Nagrada je bila odlazak na Grand Slam Tokyo. Teško se pripremati u ovakvim uslovima za neke turnire za vrijeme korone, s obzirom da je u pitanju kontaktni sport potrebno je dosta sparinga. Iako je ranije trenirao u grupi, ovih dana na treninge izlazi sam. Samostalno trčanje mi je trenutno bolja opcija nego da treniram u grupi”, kaže Šćepan.
Duži niz godina Šćepan Crnu Goru predstavlja u najjačim organizacijama u svijetu kao što su IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation) i UAEJJF (United Arab Emirates JIU JITSU FEDERATION) organizacije i na brojnim domaćim, međunarodnim, Internacionalnim i evropskim turnirima. Učestvovao je i na turnirima ju-jitse. Drinčić je proglašen od ju-jitse Saveza Crne Gore kao perspektivni sportista 2017. Predstavlja Fabricio International Team, nosilac crnog pojasa u toj vještini.

Šćepan Drinčić