Ranko Radulović

Pritvorenici spuškog zatvora Nikola Drecun, Nemanja Zurovac, Mošo Paović i Davor Avdić dogovorili su i isplaniral i pokušaj ubistva Ranka Radulovića u Istražnom zatvoru 3. juna, piše Dan.

Ovaj plan su realizovali po nalogu organizatora kriminalne grupe formirane početkom 2017. godine, čiji identitet Specijalno državno tužilaštvo još nije utvrdilo, piše u naredbi za sprovođenje istrage koju vodi Specijalno tužilaštvo.

U obrazloženju naredbe, koju potpisuje tužilac Saša Čađenović, ova četvorka se sumnjiči za ubistvo u pokušaju.
U njoj se, između ostalog, navodi da je Drecun, po prethodnom dogovoru, sa Zurovcem, Paovićem i Avdićem, počinio to krivično djelo.
“Osumnjičeni Zurovac Nemanja, Paović Mošo i Avdić Davor, ostvarujući zajedničku odluku, drugom radnjom, sa umišljajem bitno su doprinijeli izvršenju krivičnog djela ubistvo u pokušaju i silom spriječili službeno lice u vršenju službene radnje koju preduzima u okviru svojih ovlašćenja na način što su osumnjičeni prilikom izlaska na šetnju u Istražnom zatvoru UIKS-a iskoristili okolnosti da se oštećeni Radulović Ranko nalazi na krugu broj jedan, pa je, u trenutku dok su prolazili pored izlaznih vrata kruga broj jedan, osumnjičeni Drecun Nikola iskoristio gužvu koju su stvorili drugi osumnjičeni i trčeći izašao na krug broj jedan i sa metalnim makazama oštećenom Radulović Ranku zadao više udaraca, nanoseći mu više ubodnih rana”, piše u naredbi.
Osumnjičeni su na saslušanju kod specijalnog tužioca negirali izvršenje krivičnih djela, dok je Nikola Drecun u svojoj odbrani naveo da nije imao namjeru da ubije Radulovića već da ga samo zaplaši, jer je ovaj navodno prijetio njemu i njegovoj porodici. Kazao je da je sve sam isplanirao i sproveo.