Velemajstor i višegodišnji standardni reprezentativac Crne Gore, Dragan Kosić, prihvatio je poziv rukovodstva Šahovskog saveza Crne Gore, pa će u naredne dvije godine obavljati funkciju selektora i trenera, našeg najboljeg muškog tima.

Iskusni Kosić, vodiće našu reprezentaciju ove godine na Olimpijadi u indijskom Čenaju, ali i naredne godine kada će Crna Gora biti domaćin Evropskog prvenstva, gdje ćemo kao domaćin imati pravo da nastupimo sa dvije, a moguće i sa tri ekipe.

Kosić je nastupao za brojne crnogorske klubove: Budućnost, Elektrorpirvredu i Crnogorac sa Cetinja, dok je bio standardni član reprezentacije od osamostaljenja države, preskočivši samo poslednje prvenstvo Starog kontinenta, koje je u novembru prošle godine održano u Sloveniji. Takođe imao je veliki uticaj u formiranju mladih šahista sa Cetinja, koji su danas predvodnici mladog talasa crnogorskog šaha.

U bogatoj karijeri velemajstora Kosića, vrijedno je istaći da je titulu internacionalnog majstora sa sedamnaest godina, dok je velemajstorsku titulu osvojio sa dvadeset pet, što je bio veliki uspjeh. Osvajač je brojnik prestižnih turnira u zemlji i regionu, a u svojim vitrinama ima i dva pobjednička pehara Prvenstva Crne Gore. Kosić je prvak Crne Gore bio 2010. i 2016. godine.

Novom selektoru želimo sreću i puno dobrih rezultata.

Dosadašnji selektor naše najbolje reprezentacije bio je velemajstor Ivan Sokolov, koji je reprezentaciju vodio samo na, već pomenutom, Evropskom prvenstvu u Sloveniji.