Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UOUCG) izabrao je danas Dragana Bogojevića, Gorana Nikolića i Igora Vušanovića za dekane Filozofskog, Medicinskog i Mašinskog fakulteta. Iz UCG je saopšteno da će Bogojeviću trogodišnji mandat, koji preuzima s pozicije vršioca dužnosti dekana, početi sjutra.

Nikoliću, aktuelnom dekanu Medicinskog fakulteta, novi mandat će početi 2. avgusta.
Na sjednici UO konstatovano je da je prestala dužnost vršiocu dužnosti dekana Mašinskog fakulteta, Aleksandru Vujoviću, i da će novom dekanu Vušanoviću mandat početi sjutra.
UO je, kako je saopšteno, utvrdio dio razvojno-investicione politike prihvatanjem prijedloga rektora za kapitalne investicije u narednoj godini, koje se odnose i na rekonstrukciju toplane UCG i sanaciju zgrade Tehničkih fakulteta, kao i na izgradnju Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju.
“Prijedlog rektorke Radmile Vojvodić se odnosi se i na rekonstrukciju termotehničkih instalacija u zgradi bazne nastave i laboratorijama Tehničkih fakulteta, zgradu za potrebe Filološkog fakulteta i nastave svih fakulteta u kampusu po programima mobilnosti studenata i profesora u Podgorici, ali i na fiskulturnu salu Fakulteta za sport u Nikšiću”, kaže se u saopštenju.