crnogorska porodica iz Berlina

Crnogorska porodica iz Berlina, koja za širu javnost želi da ostane anonimna, pruža pomoć, podršku i realizuje razne humanitarne projekte koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti.

Prema riječima dr Saše Radovića, direktora Instituta za bolesti djece, protekle sedmice je isti anonimni crnogorski dobrotvor donirao treći put u 2020. godini ovoj organizacionoj jedinici Kliničkog centra Crne Gore, savremenu medicinsku opremu za dječiju urologiju.
“Nakon donacije za rekonstrukciju dijela dječijeg igrališta, donacije generatora za otvorenu i laparoskopsku hirurgiju “LigaSure”, operacioni blok Instituta će biti opremljen sa novim rigidnim pedijatrijskim ureterorenoskopom. Svakako, poštujući pravo na privatnost i želju da izostane medijska promocija dragih prijatelja iz Berlina, ipak moramo naglasiti da je pažnja i radost darivanja nešto što treba objaviti. Zloupotrijebiću odnos i podijeliti ličnu komunikaciju, koja je uvijek iskrena, jednostavna sa pitanjem, koje je i odgovor: “Kako porodica i ja možemo pomoći Institutu i djeci koja se u njemu liječe?”. Jednostavnost ljudi velikog srca i duše”, zaključio je dr Radović.
Dobročinstvo poput davanja u dobrotvorne svrhe je samo dio jednog šireg humanitarnog pristupa prave filantropije koja u biti znači ljubav prema čovječanstvu i okidač je za mnogo sveobuhvatnije procese, poručuju iz Instituta za bolesti djece.