Prva godišnjica rada Doma starih obilježena je i proslavljena u petak, 15. marta.

 

Proslavi su prisustvovali ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa saradnicama, predstavnici Opštine Nikšić, Zavoda za dječju i socijalnu zaštitu, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, kao i brojni donatori i prijatelji Doma starih “Nikšić” koji su u prethodnom periodu podržali ovu ustanovu.

 

O aktivnostima Doma, postignutim rezultatima, prevaziđenim preprekama, kao i planovima za budućnost govorila je vd direktorice mr Jelena Banjević.

“Nastojimo da pružimo našim korisnicima mirnu i spokojnu starost uz sve ono što im je potrebno. Unapređenje uslova života starijih osoba je sam vrh prioriteta koje ćemo i u narednom periodu staviti u fokusu svoje djelatne aktivnosti. Naša pažnja će posebno biti usmjerena na očuvanju onih segmenata antropološkog statusa korisnika, čije optimalno stanje i adekvatno funkcionisanje treba da dovede do mirne i spokojne starosti. Ako se već sve svelo kako kaže naš poznati pjesnik Vito Nikolić na “komad neba i oblak što plovi”, mi želimo učiniti da taj komad neba bude svjetloplav i okupan suncem, a taj oblak što manji i prolazan” istakla je Banjević.

U ime korisnika, kao jedan među prvima koji su se uselili u Dom prije godinu dana govorio je Miro Gvozdenović,a Mirjana Rašković, kao inicijator ideje o pokretanju biltena Doma pod nazivom “Treće doba”.

Posebnu emociju svojim nastupima kod prisutnih izazvali su članovi KUD “Zahumlje” iz Nikšića kao i učenici škole za osnovno i srednje muzičko obrazivanje “Dara Čokorilo” takođe iz Nikšića.

 

“Izražavamo veliku zahvalnost svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj, za nas veoma važan jubilej, kao i svima koji su učinili da obilježavanje istog protekne i više nego uspješno”, kazali su iz Doma starih.