imulzacija, korona, vakcine, crna gora, Aleksandar Sekulić

U Crnoj Gori uskoro će početi masovna kampanja za imunizaciju stanovništva protiv korona virusa, saopštio je u Jutarnjem programu TVCG Aleksandar Sekulić iz resornog Ministarstva zdravlja.
On je rekao da su u Ministarstvu zdravlja zadovoljni odzivom građana za vakcinaciju porotiv korona virusa.
Najveći izazovi su im, međutim, socijalne mreže, na kojima je, kako kaže Sekulić, “prisutna glasna manjina koja govori o stvarima o kojima nije dobro obaviještena”.
“Možda tu postoje i neki drugi razlozi koji ne bi mogli da se potkrijepe naučnim dokazima”, rekao je Sekulić.
Kaže da su sve vakcina koje su na tržištu bezbjedne, te da u naučnim činjenicama ne postoji nijedno utemeljenje koje kaže da se ne ni trebalo vakcinisati.
Stoga uskoro u Crnoj Gori, sa dolaskom vakcina, kreće masovna kampanja za imunizaciju.
“Uz dolazak vakcina će ići komunikacioni kanali na društvenim mrežama, televizijama, i ostalim medijima. Mogu da se zahvalim i Jutarnjem programu i TVCG koja je direktno uključena u takvu vrstu kampanje”, rekao je Sekulić.
U nađu zemlju će, kako je rekao, vrlo brzo doći ogroman broj vakcina koji će biti dovoljan za vakcinaciju prioritetnih grupa, ali i populacije spremajući se za turističku sezonu.
“Vakcinalnih punktova će biti do 50, shodno potrebama i broju vakcina i biće redosljed da se ne stvaraju gužve”, istakao je Sekulić.
Izvor: CDM