Građani Nikšića, na skupu u centru grada, pružili su podršku prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću koji se nalazi u hotelskom karantinu u Australiji.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da je iz medija saznao da će njegovi sugrađani pružiti podršku Đokoviću. Na skupu je, osim Kovačevića, bio i predsjednik Borda direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Kovačević je kazao da je kao građanin Nikšića osjetio potrebu da pruži podršku Đokoviću “zbog svega što mu se dešava”.

 

“Prije svega želim da mu čestitam što je posvjedočio i projavio da je slobodan čovjek i to je najveća titula od svih koje je osvojio. Uspjeh ga nije zarobio, njegovu ljudsku slobodu, i slobodu koja mu je data od boga i to je vrijedno pohvale”, rekao je Kovačević.

On smatra nepravednim sve što se dešava Đokoviću, navodeći da “mi nijesmo narod koji nije navikao na nepravde”.

“Sve smo ih prebrodili, prebrodiće Novak i ovu, i on je već svakako pobjednik kako god da se ova situacija završi”, poručio je Kovačević.

Na trgu je prisustvovalo stotinjak građana Nikšića, a uz trobojku je razvijen i transparent na kojem piše: “Novače, tvoj Nikšić je uz tebe”.

Inače, Đoković, čiji korijeni vode porijeklo iz Jasenovog polja kod Nikšića, a koji nastupa pod zastavom Srbije, u septembru je u lokalnom parlamentu proglašen za počasnog građanina grada pod Trebjesom.

Marko Kovačević podrška Đokoviću

Izvor: RTCG