Ponosan sam na porodične korijene, koji dolaze iz Jasenovog Polja, rekao je Novak Đoković.

Najbolji svjetski teniser posjetio je nedavno Crnu Goru, boravio je u rodnom mjestu predaka, a potom i u Tivtu, Žabljaku, Pljevljima, Budvi…
“Ponosan sam na naše porodične korijene, koje dolaze iz Jasenovog polja. Obišao sam mjesto gdje je bila naša kuća. Imao sam čast da razgovaram sa Mitropolitom Joanikijem, obišao Ostrog”, rekao je Đoković za RTS.
Iako je deportovan iz Australije jer nije bio vakcinisan, želi da ponovo zaigra u Melburnu.
“Uvijek ću se sjećati po lijepim stvarima, bilo je nezaboravnih momenata teniskih i ličnih tamo. Nezavisno od ovoga što se dogodilo, nemam ništa protiv Australijanaca, imam lijepu konekciju sa njima. Sami rezultati su dokaz kako se osjećam svaki put kada odem tamo. Ovo je bilo neočekivano što se izdogađalo, teško je zaboraviti, ali ja želim da se vratim tamo i da ponovo igram tamo, pošto je to moj najuspješniji teren”.
Objasnio je i kako je dobio medicinsko izuzeće koje je trebalo da mu omogući nastup u Melburnu.
“Ja sam bio spreman da ne idem, znao sam da ne mogu da idem, ali mi se ukazala prilika za medicinsko izuzeće. Svi koji su tražili su dobili tu mogućnost i tada sam ja odlučio da idem. Dva nezavisna medicinska panela su analizirala sve što smo mi priložili. To su radili anonimno, nisu ni znali da sam ja u pitanju. Više od 20 ih je uručeno, a što se tiče mog izuzeća, nevakcinisan status i skorašnja infekcija sa koronavirusom, imali smo nas troje. Jedan hrvatski trener i češka teniserka su ušli u Australiju 10 dana prije mene. Nije bilo nikakvog problema i onda je odjednom nastao problem kada sam ja došao i onda su i njima ukinute vize”, kazao je Novak Đoković.
Izvor: CDM