U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, na sceni Nikšićkog pozorišta, u utorak, 01. marta sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava „DOGVIL“, rađena po istoimenom filmu i tekstu Larsa fon Triera, u režiji Kokana Mladenovića.

 

Producent predstave je Mikser House iz Beograda.

U predstavi igraju: Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Muziku uživo izvodi grupa Vroom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofon) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Predstava „Dogvil“ prati priču glavne junakinje Grejs, koja bježi od gangstera i spas pronalazi u naizgled idiličnom gradiću po imenu Dogvil. Vrlo brzo će na površinu te idealizovane zajednice izaći frustriranost, zatvorenost i agresivnost koja se krije u svakom njenom žitelju, a Grejs će postati žrtva onih kojima je htjela da pomogne i u čiju je ljudskost i dobrotu povjerovala. Autore pozorišne predstave „Dogvil“ najviše je zanimala specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posljedice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo dio normalnog svijeta? Postoji li, uopšte, taj „veliki svijet“, ili se on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil? Gdje su međe između empatije, razumijevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti  na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova) po cijeni od 5 eura, a za rezervacije možete pozvati na broj 068 241 701.

Dogvil 2

Dogvil 3