mladi niksica

Na putevima na jugu saobraćaj se obavlja mjestimično po mokrim kolovozima. Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i leda neophodna je oprezna vožnja.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice i na putevima u nižim krajevima naročito preko mostova i nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Zbog svega navedenog neophodna je maksimalno oprezna vožnja,uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

U vremenskom periodu od 15.11.2016. do 31.03.2017. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima na kojima je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske prilike.

Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u mjestu Mioska saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Saobraćaj je regulisan saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M2-3 Cetinje Budva, dionica Brajići- Lapčići i dionica Ugnji treća traka Obzovica, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Saobraćajregulisan saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje_Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a prekid saobraćaja za sve vrste vozila.

Do 31.12.2016 godine zbog izvođenja radova na stopi mosta Moračica, auto puta Bar –Boljare, n aprvoj sekciji Smokovac_Uvac- Mateševo, doći će do obustave saobraćaja u trajanju ne dužem od pola sata u terminu od 08.00 do 10.00 i od 12.00 do 14.00 sati.

Na magistralnom putu M-2.3 dionica Podgorica – Cetinje lokalitet tunel Mekavac promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj je umjerenog inteziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća u kojima su 4 osobe dobile lakše povrede
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na sluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.