Mlađa kadetska selekcija Crne Gore, Stara Pazova, Sjeverna Makedonija, Miljan Miljanić

Mlađa kadetska selekcija Crne Gore igraće u finalu prijateljskog turnira ,,Miljan Miljanić”, koji se održava u Staroj Pazovi.

Ekipa selektora Radovana Kavaje u prvom meču savladala je Sjevernu Makedoniju i to nakon velike borbe okončane boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U regularnom toku utakmice nije bilo golova, da bi u penal seriji ,,sokoli” slavili sa 6:5. Istakao se golman Crne Gore Petar Bobičić, koji je odbranio dva udarca sa bijele tačke protivničkih igrača.

– Bila je ovo veoma tvrda utakmica, bez neke ljepote u igri. I mi i oni imali smo šanse za gol u regularnom toku, da bi zatim mi imali više umijeća i sreće u izvođenju penala. Nijesam baš prezadovoljan igrom moje ekipe, ali svaka pobjeda je bitna zbog samopouzdanja, pogotovo u ovom uzrastu. U svakom slučaju, moramo izvući pouke iz ove utakmice i na pravi način se spremiti finale, istakao je selektor Kavaja.

U regularnom toku meča viđena je velika borba, bez puno šansi pred oba gola. Crna Gora je zaprijetila prva, u 18. minutu, kada je Strahinja Tešović oprobao šut iz slobodnog udarca sa malo manje od 20 metara. Dobru priliku za naš tim imao je Marko Perović u 47. minutu, ali je loše šutirao sa desetak metara.

Makedonci su imali dvije solidne situacije pred golom Bobičića, ali je Zani Nazifi oba puta bio neprecizan.

Crna Gora će u finalu igrati sa Srbijom, koja je u polufinalu savladala Bugarsku. Finalni meč igra se u četvrtak 13. maja, sa početkom u 16:30 časova.

 

SJEVERNA MAKEDONIJA – CRNA GORA 0:0

5:6 poslije penala

 

Trening centar FS Srbije, Stara Pazova.

Sudija: Predrag Janjuš (Srbija).

Žuti karton
Pavićević – Crna Gora

Sjeverna Makedonija: Stefan Jovanoski, Hadis Tairi, Marko Stoilevski, Maksim Bundalevski (od 61. Gjorji Đosev), Kire Stojanov (od 61. Berat Jašari), Martin Gjorgievski, Zani Nazifi, Azis Jamini (od 69. Nikola Manojlov), Omerfaruk Sulejman (od 69. Nikola Veličkovski), Anes Meljići (od 46. Simeon Zdravkovski), Andrej Arizankovski.
Selektor: Toni Jakimovski.

Crna Gora: Petar Bobičić, Miloš Vračar (od 89. Balša Mrvaljević), Luka Bubanja, Romario Camaj (od 70. Janko Vukićević), Jovan Kecojević (od 58. Nikola Radusinović), Luka Lečić, Nemanja Pavićević (od 58. Viktor Vujačić), Strahinja Tešović (od 46. Dragan Miranović), Aleksa Vukadinović (od 58. Petar Barac), Nikola Medojević (od 70. Stefan Radojević), Nenad Krivokapić (od 46. Marko Perović).
Selektor: Radovan Kavaja.