Đina Jovović je talentovani student druge godine pedagogije na Filozofskom fakultetu. Rođena je u Plužinama šestog maja 2001. godine, gdje je završila osnovnu školu, srednju školu upisuje u Nikšiću gdje ostaje i da studira. Za naš portal govori o svojoj najvećoj ljubavi-pisanju, svojim pjesmama i motivacionim tekstovima koje za sada izbaca na instagram stranici “Heaven of love”.

Odakle ljubav prema pisanju?
Čitajući poeziju Mike Antića, kojom sam impresionirana, u meni se javila ljubav prema pisanju i tako je sve krenulo.
U čemu pronalazite inspiraciju?
Nekad me inspiriše neka sitnica koja je meni poklonjena, nekad se oduševim činom drugih ljudi ili prosto licem prolaznika i onda to prenesem na papir.
Može li Vas neka pjesma opisati?
Skoro svaka moja pjesma u sebi nosi moju crtu i moja shvatanja, moju želju, ali i moja razočarenja.
Kada ste počeli da pišete?
Počela sam da pišem u prvom srednje, međutim tada samo za svoju dušu. Kasnije sam počela da već napisano objavljujem na stranici ‘Heaven of love’.
Da li je po Vama književnost danas u dobrom položaju, ako nije šta bi promijenili?
Razvoj i napredak književnosti je na dobrom putu – internet, društvene mreže, razni konkursi omogućavaju ljudima da svoju poeziju, priče podijele sa drugima. Ali ne možemo sve što je napisano smatrati kvalitetnim, svakako da treba biti kritički nastrojen.
Koja je tematika Vaših pjesama i tekstova?
Većinom su to neke pjesme koje u sebi nose ljubavne poruke, ali ponekad se i osvrnem na neki tip motivacione poruke upućene ljudima, kako bih bar nekome izmamila osmijeh na lice ili bar podstakla da nastavi dalje.
Šta za tebe predstavlja Nikšić?
Srednju školu sam završila u Nikšiću, sada tu i studiram. Taj grad nosi u sebi neku studentsku čar i uvijek se sa zadovljstvom njemu vraćam. Nikšić ima dušu koju ne možete da ne volite.
Poruka mladima?
Radite ono što vas čini srećnim, probajte da ne osuđujete druge, jer svi mi šaramo nekim svojim bojama i svi mi pišemo neku svoju priču. I vjerujte u ljubav, jer nas samo ljubav može održati. Nađite nekoga da vas voli i da vas čvrsto drži za ruku dok šetate nikšićkim korzom.