Rukometašica podgoričke Budućnosti, naša sugrađanka Đurđina Jauković postigla je tri gola u pobjedi nad Lajpcigom  30:23 (16:10) u utakmici za treće mjesto na turniru u Skoplju.

Aktuelne šampionke Evrope vodile su tokom čitavog meča protiv njemačkog tima, koji će ove sezone nastupiti u EHF kupu i zasluženo došle do drugog trijumfa u Skoplju, iako u timu nije bilo Radmile Petrović, Majde Mehmedović i Suzane Lazović.

Jauković je, nakon odličnih partija na Evropskom prvenstvu za juniore ovog ljeta, nastavila u istom ritmu tokom veoma jakog turnira u Skoplju i na svim utakmicama davala je veliki doprinos, naročito u napadu.

Dragana Cvijić, Biljana Pavićević, Milena Raičević i Dijana Ujkić postigle su po pet golova,Kristina Neagu je četiri puta zatresla protivničku mrežu, Kinga Ačruk je postigla dva, a Ivona Pavićević jedan gol. Marta Žderić je imala sedam, a Ljubica Nenezić četiri odbrane.

Nove provjere uoči početka Lige šampiona, ”plave” će imati na turniru u Ljubljani, koji je na programu 4. i 5. septembra i na kojem su protivnici pored domaćina Krima, ekipe hrvatskePodravke i austrijskog Hipa.

Z.N.