Pokret za promjene i Demokratski front sa zadovoljstvom konstatuju da je ovogodišnji laureat nagrade grada Nikšića – 18.septembar Novak Đoković jedini i realni izbor, saopštio je Vladan Raičević Odbornik Demokratskog fronta iz Pokreta za promjene u Nikšiću i član ovogodišnjeg žirija.

“S obzirom, da je sa ogromnom većinom dobio podršku žirija kao i da će jedna ovakva odluka biti dobra uvertira, čvrsto vjerujemo da na prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine na kojoj će se raspravljati o predlogu odbornika Pokreta za promjene i drugih odbornika Demokratskog fronta i opozicije o dodjeli nagrade “počasni građanin”,  takođe dobiti prestižno priznanje,  jer Novak pripada Nikšiću a i Nikšić Novaku”, saopštio je Raičević a prenosi portal Analitika.

On navodi da u Pokretu za promjene i Demokratskom frontu vjerujemo da podrška za nagradu 18.septembar nije licemjerna, kao i da će skupštinska većina podržati predlog da Novak Đoković bude izabran za počasnog građanina Nikšića.

“Pokret za promjene i Demokratski front čvrsto vjeruju u politiku pomirenja i u tom kontekstu ovo je pozitivan signal. U trenucima kada Nikšiću na svim poljima nedostaju blistavi rezultati, Novak Đoković  zaista zaslužuje ovako prestižno priznanje”, naveo je Raičević detalje iz saopštenja.

Z.N.