Deseti sajam “Najbolje iz Crne Gore”, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i ovog vikenda će u “Big Fashion” šoping molu okupiti izlagače iz svih krajeva zemlje.
Prošlosedmično izdanje sajma u City Mall-u, koje je otvorio direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, obilježila je besplatna degustacija kotorske krempite.
Da je Crnoj Gori potrebno više ovakvih sajmova, kako bi se na najbolji način stvorila direktna veza između proizvođača i kupaca i pospješila kupovina domaćeg, rekao je Cimbaljević.
U petak i subotu posjetioci šoping mola će moći besplatno da degustiraju i kupe vrhunske, domaće, tradicionalne proizvode iz svih krajeva Crne Gore.
Na štandovima će se naći med i pčelinji proizvodi, pršut, različite vrste sireva, masline i maslinovo ulje, domaći sokovi, ljekovito bilje, voće i povrće, vino, organski proizvodi.
Sajam “Najbolje iz Crne Gore”, prema riječima organizatora, predstavlja idealnu priliku za proizvođače da se povežu, razmijene iskustva i identifikuju izazove sa kojima se suočavaju u proizvodnji i distribuciji, posebno u kontekstu aktuelne inflacije.
Izlagači će imati priliku da uvjere posetioce u kvalitet i originalnost svojih proizvoda.
Cilj ovogodišnjeg sajma je da se dodatno podigne svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda.
“Želimo da crnogorski prehrambeni proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi. Sajam Najbolje iz Crne Gore pruža jedinstvenu priliku da se zainteresovana javnost uvjeri u raznovrsnost i kvalitet crnogorske proizvodnje, a o tome svjedoči interesovanje od preko 20 hiljada posjetilaca koji svake godine posjete ovaj sajam”, naveli su organizatori.
Izvor: Agencija MINA