Mladi Nikšića

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Makedonije na čelu sa državnim sekretarom, Draganom Nikolićem, boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, sa ciljem razmjene iskustava u procesu izgradnje integriteta, izrade strateških dokumenata iz oblasti odbrane, kao i analize dosadašnje bilateralne saradnje i projekcije zajedničkih aktivnosti za naredni period.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, državni sekretar Slobodan Filipović izrazio je spremnost Ministarstva da sa Makedonijom podijeli iskustva iz procesa evroatlantskih integracija, uz snažnu podršku na njenom evroatlantskom putu.
“On je istakao odličnu bilateralnu saradnju Crne Gore i Republike Makedonije, naglasivši značaj zajedničkih obuka, kao i saradnje iz oblasti vazduhoplovstva i školovanja crnogorskih kadeta. Filipović se zahvalio na značajnoj podršci Ministarstva odbrane Republike Makedonije u oblasti obrazovanja kadeta Vojske Crne Gore na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju. Nikolić je čestitao na istorijskom uspjehu Crne Gore na evroatlantskom putu i naglasio značaj tog uspjeha, kako za region Zapadnog Balkana, tako i za cijelu Jugoistočnu Evropu. On je iskazao punu posvećenost Makedonije jačanju saradnje sa Crnom Gorom na bilateralnom i regionalnom nivou. Sagovornici su ocijenili da su saradnja i aktivno učešće u regionalnim inicijativama garant stabilnog i prosperitetnog regiona i izrazili spremnost za maksimalnu posvećenost na tom planu i u narednom periodu”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.