U Dnevnom centru Defendologija Centar Crne Gore u Nikšiću vlada prijateljstvo, usvajaju se nova znanja i ostvaruju rezultati i pomaže se razvoj djece iz ugroženih kategorija društva.

Danas je u prostorijama Defendologije održan dan otvorenih vrata, sa ciljem upoznavanja javnosti sa aktivnostima i rezultatima centra.

Dnevni Centar Defendologija pruža konkretnu i stručnu pomoć djeci koja su u riziku od boravka ili rada na ulici, na koji način pomaže se ne samo njima, već i čitavoj zajednici.
Trenutno Defendologija ima 208 djece štićenika, koji svakodnevno posjećuju centar i koriste usluge koje im se pružaju od strane posvećenog tima ovog udruženja.
Ova pomoć je sveobuhvatna i dragocjena, a obuhvata pomoć pri obavljanju školskih obaveza štićenika, pomoć u odjeći i obući, a centar je opremljen i prostorijama za obavljanje lične higijene gdje se štićenici mogu istuširati i presvući u bilo koje doba.
Kako kažu štićenici, boravkom su jako zadovoljni, a vrijeme koje provode je kvalitetno.
Medjutim, jedan od problema sa kojima se centar susreće je nedostatak prostora, budući da je postojeći prostor nedovoljan za tako veliki broj djece koja ga koriste svakodnevno. Stoga, centar sprovodi kampanju korisnika u cilju sticanja sredstava za novi, veći prostor.

Na današnjem Danu otvorenih vrata prisustvovali su predstavnici Opštine, koji su naveli da će se Opština truditi da pomogne rad centra, i podrži kampanju za proširenje prostora Defendologije.
Pozivaju se i svi gradjani da pomognu u okviru svojih mogućnosti, te doprinesu da još više djece dobije svoje mjesto u ovoj Kući velikog srca.