Danilo Golubović

Početkom godine Nikšićane, ali i cijelu Crnu Goru udružio je jedan mladić – Danilo Golubović. Poznati i nepoznati, organizacije, lokali, muzičari, pojedinci, svi su se uključili i organizovali brojne različite akcije prikupljanja sredstava za operaciju srčanog zaliska i ugradnju biološkog, u Italiji. U tom trenutku Danilo se nalazio na liječenju u Beogradu, a neophodna sredstva iznosila su oko 100.000 eura.

Nakon spekulacija da Fond za zdravstveno osiguranje neće da uplati sredstva za liječenje mladog Nikšićanina oglasila se i ova institucija navodeći da im se za pomoć niko nije ni obratio i da stoga nijesu ni mogli odbiti da plate liječenje u Italiji. Tada su zatražili od Danilovih roditelja da prilože neophodnu dokumentaciju i problem će biti riješen. Uprkos tome, akcije su nastavljene, a jednu od njih sproveo je i naš portal. Za Danilovo liječenje prikupljeno je, kako nezvanično saznajemo, preko 100.000 eura. Golubović je stigao u Crnu Goru prije oko mjesec ipo dana, a s obzirom na to da još nije pošao u Italiju, kontaktirali smo njegove roditelje kako bi saznali kakva je situacija.

“Danilo je došao 8. februara, nakon čega smo se i obratili Fondu i predali papire. Komisija je iz drugog puta prihvatila i odobrila Danilov put na kliniku u Italiju. Ipak, još ne može da krene jer čekamo na poziv bolnice San Donato iz Milana. Tek kad nam oni jave idemo tamo”, kazao nam je Boro Golubović, Danilov otac.

Dodaje da Danilo trenutno nije dobro, ali i da ni doktori nijesu sigurni šta mu je, tako da će prvo biti na ispitivanju, pa nakon toga, kad doktori ustanove dijagnozu, započeće sa terapijom. Trenutno ima problema sa disanjem. Golubović nam je saopštio da će sa Danilom kao pratnja ići on i Danilov drug, radi prevođenja. Tvrdi da su troškovi puta obezbijeđeni za oca, ali ne i za druga, pa će to pokriti porodica, kao i troškove smještaja i boravka u Milanu.

“Zbog situacije sa korona virusom, kad dođe, Danilo, a i svi mi sa njim, moraćemo u izolaciju dvije nedelje”, saopštio je Golubović.

S obzirom na to da postoje razne “gradske priče” šta je sa prikupljenim novcem, Danilov otac kazao je za naš portal da će se porodica oglasiti kad se vrate, pa ako ostane novca, on će biti proslijeđen nekom drugom kome je pomoć potrebna.

Iz Fonda su nam saopštili da će uplatiti tačan iznos liječenja, ni euro manje ili više, a na osnovu fakture koju ispostavi klinika u Milanu, kao i da se sredstva uplaćuju direktno zdravstvenoj ustanovi sa kojom imaju sporazum o saradnji.

M.Ž.