koronavirus

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 99 novih slučajeva infekcije koronavirusom. U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 616 uzoraka. Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 50, Nikšića 29, Bara šest, Berana tri, Tivta dva i iz Bijelog Polja, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Rožaja, Šavnika i Tuzi po jedan. Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjeljuu iznosio je 16,07 odsto.

“Od prethodnog saopštenja, IJZ-u nijesu prijavljeni smrtni slučajevi povezani sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.778. Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 108 pacijenata. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.046. Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 277.440. U Podgorici je trenutno aktivno 400 slučajeva infekcije koronavirusom, u Nikšiću 193, Baru 73, Budvi 67, Herceg Novom 40, Kotoru 38, na Cetinju 36, u Bijelom Polju i Tivtu po 29, Beranama 26, Dnilovgradu 25, Ulcinju 20 i u Pljevljima 19. U Kolašinu je aktivno 15 slučajeva zaraze koronavirusom, u Tuzima deset, Andrijevici šest, Mojkovcu i Rožajama po pet, Šavniku četiri, u Plavu i na Žabljaku po dva i u Petnjici i Plužinama po jedan. U Gusinju nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.