Centar za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku (CKLD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), povodom Evropskog dana laboratorija, organizovaće sjutra, 6. novembra Dan otvorenih vrata kako bi ukazali na važnost laboratorijske medicine.
Evropska federacija za laboratorijsku medicinu (EFLM) pokrenula inicijativu za obilježavanjem Evropskog dana laboratorija u svim državama članicama EFLM, kazali su iz KBCG.
“Ova profesija je od vitalnog značaja za svaki zdravstveni sistem i ovo je prilika da skrenemo pažnju i da je promovišemo”, kaže se u saopštenju.
Dodaje se da u tom cilju CKLD KCCG organizuje dan otvorenih vrata nizom aktivnosti koje za cilj imaju promociju uloge i značaja laboratorijske medicine.
Medicinsko osoblje CKLD-a sjutra će od deset do 12 sati ispred Poliklinike KCCG na promotivnom pultu, zainteresovanim građanima, dijeliti promotivni materijal sa sadržajem o značaju i primjeni laboratorijske medicine.
Dan otvorenih vrata organizovan je i za maturante gimnazije “Slobodan Škerović”.
“Maturanti će imati priliku da obiđu CKLD i na taj način se bliže upoznaju sa ovom veoma važnom granom medicine, što mislimo da može biti značajno pred njihovu odluku o budućem pozivu”, rekli su iz KCCG-a.
Izvor: Agencija MINA