Da u OŠ “Milija Nikčević” ima talentovane djece, uvjerili su se mnogobrojni Nikšićani tokom Septembarskih dana, na kojima su likovnjaci, članovi hora i recitatori ove OŠ dali svoj doprinos na više zabavno-kulturnih događaja.

Tako su na nedavnom Bazaru domaćih proizvoda talentovani muzičari i likovnjaci OŠ “Milija Nikčević” učestvovali u svečanom otvaranju Bazara na Trgu slobode. Školski hor, pod vođstvom nastavnice Marice Pejović, razveselio je publiku izvođenjem i dinamičnošću.
Polaznici likovne radionice ove OŠ, koju vodi nastavnica Angelina Janjušević, predstavili su prisutnim građanima svoj zavidan talenat, kao i raznovrsne radove nastale tokom otvaranja manifestacije.
Podsjećamo i da je ista grupa umjetnika na platou ispred Gradske kuće učestvovala svojim radovima u izložbi Ateljea “Put”, pod vođstvom nastavnice Janjušević. Mali umjetnici su publici predstavili ostvarenja u različitim tehnikama, kao i kreativne bodi-art ideje. Isto tako, najmlađi recitatori OŠ “Milija Nikčević” sa entuzijazmom i podrškom svojih učiteljica, učestvovali su na ovogodišnjem Festivalu “Korzo”, posvećenom pjesniku Draganu Raduloviću. Klara (2), Mia (4) i Maksim (3) Golubović, Kosta Bataković (2), Mia Perović (3), Aleksandra Mitrović (3), kao i Kristina Todorović (5) i Una Jašović (6), pred brojnom publikom govorili su poznate stihove.
Nagrađeni aplauzima, podsjetili su i starije generacije na neposrednost i ljepotu djetinjstva.