Crnogorski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom španskog dirigenta Ikera Sancheza Silve, otvoriće večeras u Nikšićkom pozorištu 16. izdanje Međunarodnog festivala gitare, koji se ove godine održava od 20. do 24. septembra.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.

CSO će izvesti koncert za gitaru i orkestar poznatog španskog kompozitora 20. vijeka Hoakina Rodriga, a kao solista na gitari nastupiće Marcin Kuzniar iz Poljske, ovogodišnja Eurostrings zvijezda, pobjednik Međunarodnog takmičenja gitarista Tivat 2020.

 

Nikšićki Gitar fest realizuje se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama i preporukama institucija, pa će publika koncertima moći da prisustvuje samo ukoliko ispunjava neki od uslova iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Festival realizuje NVO “Anagastum Guitar Society”, uz podršku Muzičkog centra, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Opštine Nikšić i JU “Nikšićko pozorište”. Nikšićki festival sa Međunarodnim takmičenjem gitarista u Tivtu dio je platforme Euro Strings – European Guitar Festival Collaborative, koja se jednim dijelom finansira iz budžeta EU programa Kreativna Evropa.

 

Izvor: Vijesti