Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom Tampereu i dalje traje, a nakon drugog takmičarskog dana, crnogorski karatisti završili su bez medalje.

Junior Matija Bojić (kategorija do 55kg) u početku je bio slobodniji, međutim u drugom kolu takmičenja porazio ga je Španac Urla Velaska Premicije sa rezultatom 10:3.

Slično je prošao i Nemanja Mikulić, u kategoriji do 68 kilograma, koji je na startu eliminisao Viktora Kutija iz Luksemburga, s rezultatom 1:0. Kako se takmičenje približavalo kraju, u drugom kolu, Nemanja je izgubio od Hrvata, Ivana Terihaja, rezultat 2:0.

Još jedan takmičar koji je bio slobodan na startu, ali je eliminisan u drugom kolu – Lazar Jovović (kategorija do 76kg), poražen je s rezultatom 8:0 od strane Holanđanima Sebastijana van Tefelena.

Anđela Ivanović (do 53kg) je takođe bila slobodna na startu, zatim ne u drugom krugu porazila rezultatom 1:0 i Poljakinju Juliju Vilicko. Ipak, u trećem krugu rezultat je bio 2:2, ali je Anđela izgubila od Belgijanke Ameli Bužrine, s obzirom na pravilo o prvom osvojenom poenu.

Na samom početku takmičenja Jovana Stojanović iz kategorije preko 59 kilograma, poražena je rezultatom 2:1 od Slovakinje Ane Vači.
Zlatnu medalju osvojila je Helena Backović u kategoriji do 47 kilograma.

Za danas predviđen je nastup mlađih seniora i seniorki: Ognjen Otašević (do 60, Omladinac), Vasilije Mićunović (do 84, Budućnost), Nemanja Jovović (preko 84, Bar), Milica Jeknić (do 61, Omladinac), Sara Raković (do 68, Bar) i Milena Jovanović (preko 68, Omladinac).

Izvor: Mina