Crnogorski golbalisti počeli su pripreme za predstojeću sezonu, u kojoj ih, na klupskom i reprezentativnom nivou, očekuju najeći izazovi od osnovanja, sapšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

U dresu Nikšića, izabranici Nikole Čurovića pokušaće da u Ligi šampiona ponove ili naprave korak više u odnosu na prošlu sezonu, kada su igrali veliko finale.

U dresu reprezentacije Crne Gore čeka ih Evropsko prvenstvo A divizije, čiji će domaćin biti poznat u februaru.

Crna Gora će biti i među kandidatima za organizatora šampionata.

Najavljeno je da će crnogorski golbalisti, u cilju što bolje pripreme za šampionat, učestvovati na velikom broju turnira i pripremnih kampova.

“Sezonu otvaraju prvim turnirom Lige šampiona – grupe jug, koji će biti odigran u Lionu prvog vikenda marta. Na tom turniru boriće se za mjesto na finalnom turniru, od 27. juna do 3 jula u Viljnusu”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Golbal reprezentacija u aprilu će odraditi trening kamp sa kolegama iz Njemačke, dok će u junu nastupiti na prestižnom Kupu nacija u Berlinu.

“Golbalisti će odraditi dva trening kampa sa konkurentima za medalje, reprezentacijama Turske i Ukrajine, u sklopu završnih priprema za Prvenstvo Evrope”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.