Ovog vikenda Beograd je bio domaćin Međunarodnog prvenstva u dvorani za seniore na kojem su nastupali atletičari iz regiona , kao i takmičari iz Crne Gore – članovi Lima, Mornara, Podgorice i Dionisa. Naši takmičari su na prvom ovogodišnjem dvoranskom takmičenju postigli sjajne rezultate i postavlili pet novih crnogorskih rekorda.
Darko Pešić, postavio je rekord na 60m prepone sa odličnim rezultatom od 7,95 i popravio dosadasnji rekord koji je je bio u njegovom vlasnistvu i iznosio je 7,99. Takođe, u skoku u dalj preskočio je 7,11m sto je za samo 1cm slabije od rekorda Crne Gore koji je 7,12. Darkovi rezultati su na veoma visokom nivou i dobar su pokazatelj da u njegovoj disciplini – višeboji, može veoma lako napraviti norme za predstojeće Evropsko i Svjetsko prvenstvo.
Ljiljana Matovic postavila je rekord u troskoku sa rezultatom 12,60 m. Dosadašnji rekord je takodje bio njen i iznosio 12,23 m.
Kristina Dubak postavila je seniorski rekord na 200m sa rezultatom 26,05. Dosadašnji rekord je bio bio u vlasnistvu Sare Ratknić iznosio je 27,15.
Ognjen Marsenić odlični mladi sprinter iz Berana, koji iz takmičenja u takmičenje obavezno obara rekorde i sad je postavio rekord za mladje juniore na 60m sa rezultatom 7,06 , što je veoma vrijedan rezultat u njegovoj kategoriji sa 929 IAAF bodova. Ognjen je rekordno istrčao i na 200m, sa rezultatom 23,16.
Dosadanji rekordi u ovim disciplinama su takodje bili u njegovom vlasništvu.
Na takmičenju je nastupila i naša rekorderka u skoku u vis Marija Viković koja nije imala prave konkurencije i koja je ubjedljivo osvojila prvo mjesto sa preskočenih 185 cm. Marija će takodje pokušati da na nekom narednom takmičenju napravi normu za Evrpsko prvenstvo u dvorani.
Učešće na ovom prvenstvu uzeli su i atletičari barskog Mornara. Ognjen Vojvodić je u skoku udalj skočio 6,75m, a Danilo Vujičić na 200m ostvario je rezultati 23,90.
Ognjen Marsenic na 60m i Ognjen Vojvodić u skoku udalj su ispunilu norme za juniorsko Balkansko prvenstvo.
Izvor: Pobjeda