Mladi Nikšića

Poznata crnogorska skijališta “Savin kuk”, “Kolašin 1450” i “Vučje” potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji sa Javnim preduzećem “Skijališta Srbije”, u okviru Međunarodnog sajma turizma koji se održava u Beogradu.

Crna Gora je ove godine bila zemlja partner Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, a sporazum će omogućiti veliki broj povoljnosti korisnicima ski centara, kako u našoj zemlji, tako i Srbiji.
“Sporazumom je omogućeno da turisti koji posjeduju sezonski ski pas za neko od skijališta u Srbiji ili Crnoj Gori mogu da isti koriste na nekom od skijališta u susjednoj zemlji”, navodi se u saopštenju Nacionalne turističke organizacije (NTO).
Ugovor se odnosi na tekuću zimsku sezonu, a važiće i naredne godine.
U saopštenju se navodi, da razmjena turista omogućava ostvarivanje dodatnih benefita, koji se ogledaju u povećanju turističkog prometa tokom zimske sezone.
Tokom drugog dana sajma, prema saopštenju NTO, održan je turistički forum udruženja za turizam privrednih komora Crne Gore i Srbije sa ciljem unaprijeđenja regionalne saradnje.
“Forum predstavlja nastavak bilateralne saradnje u oblasti aktivnog i zdravstvenog turizma Srbije i Crne Gore i kreiranja zajedničkog turističkog prizvoda dvije zemlje koji su ovom prilikom i predstavljeni”, kazali su iz NTO.
Na forumu je predstavljeno sedam turističkih proizvoda koji su kreirani u prethodnih godinu.
Po dvije turističke agencije iz Srne Gore i Srbije biće uključene u kreiranje programa.
“Navedeni programi biće predstavljeni potencijalnim turistima na predstojećim sajmovima turizma, prvenstveno onima u Berlinu i Pekingu”, navodi se u saopštenju.
Direktor NTO Željka Radak Kukavičić, pozvala je sve turističke privrednike regije da iskoriste sredstva Evropske Unije (EU) i pripreme projekte koji imaju za cilj unaprijeđenje turističkog proizvoda regiona.