mladi Nikšića

Državni sekretar Slobodan Filipović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, primili su danas na odvojenim sastancima zamjenika ministra odbrane Japana za međunarodne odnose, Ro Manabea, prenosi CDM.

Filipović je naglasio da Crna Gora teži unaprjeđenju saradnje sa svim međunarodnim subjektima koji doprinose očuvanju globalne bezbjednosti.
On je izrazio očekivanje da će se saradnja Crne Gore i Japana značajno produbiti u narednom periodu.
Imajući u vidu bogato iskustvo Japana u oblasti djelovanja u prirodnim i vještački izazvanim katastrofama, Filipović je ukazao na mogućnost razvoja bilateralne saradnje i u ovom domenu.
Ro Manabe je čestitao Ministarstvu odbrane na uspješno sprovedenim reformama koje su rezultirale članstvom Crne Gore u Alijansi.
Istakao je da Crna Gora predstavlja faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i pouzdanog partnera koji aktivno promoviše demokratske vrijednosti savremenog društva.
Ukazujući na konkretne modalitete razvoja saradnje u domenu odbrane, Manabe je istakao očekivanje da će se u budućem periodu sveukupna saradnja Crne Gore i Japana značajno unaprijediti.
Daković je informisao sagovornika o aktuelnom učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.
Sagovornici su se saglasili da Crna Gora predstavlja kredibilnog saveznika i partnera koji aktivno doprinosi regionalnom i međunarodnom miru i bezbjednosti.