Fudbalska reprezentacija Crne Gore jgraće večeras protiv Moldavije na stadionu “Zimbru” utakmicu osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Branko Brnović, nakon dužeg vremena može da računa na sve igrače, pa će,  prema njegovim riječima pokušati da izbori dobar rezultat u gostima.

“Očekujem tešku utakmicu, jer Moldavija na svom terenu igra veoma tvrdo i dobro se brani. Mogu da nam naprave dosta problema, ali mi smo došli da osvojimo tri boda i nadam se da ćemo u tome uspjeti”, rekao je Brnović na konferenciji za novinare prije posljednjeg treninga.

Selektor je kazao da dobro poznaje protivnika, sa kojim ćemo u kratkom periodu odigrati 4. meč.

“Već sam rekao da je Molavija veoma opasan protivnik, naročito pred svojim navijačima. To su potvrdili i protiv Švedske i protiv Austrije. I jedna i druga selekcija su imale dosta sreće kada su ih pobijedile. Protivnika poznajemo dobro, znamo kako igraju. Kvalitet je na našoj strani i došli smo po tri boda i nadam se da ćemo taj cilj i ostvariti. Nadam se da će Moldavija pokazati kvalitet i uzeti neki bod, ali tek kada prođe utakmica sa nama”, kazao je Brnović.

Prema njegovim riječima, cilj naše reprezentacije je plasman u baraž.

“Idemo utakmicu po utakmicu. Želimo tri boda protiv Moldavije, a onda nam je cilj da kroz utakmice sa Austrijom i Rusijom pokušamo da izborimo baraž. Nadam se da će i Moldavija napraviti dobre rezultate do kraja kvalfikacija, naročito sa Švedskom i Rusijom, jer bi nam to puno značilo”, rekao je Brnović.

Do kraja treninga još nije stigla dozvola Svjetske fudbalske federacije (FIFA) za nastup Staniše Mandića, ali se stručni štab nada da će isti stići na vrijeme za utakmicu. Meč na stadionu Zimbru počinje u 21.45 časova po lokalnom, odnosno sat ranije po srednjeevropskom vremenu.

Z.N.