Fudbalska reprezentacija Crne Gore od 20.45 časova dočekuje Bosnu i Hercegovinu u 3. kolu grupe 3 B Lige nacija.

“Hrabri sokoli” u prva dva kola imaju tri boda (pobjeda nad Rumunijom, poraz od Finske), BiH je upisala četiri boda – remizirala je sa Finskom i savladala Rumuniju.

Duel pod Goricom može da bude veoma bitan za konačnu tabelu, pa je selektor Miodrag Radulović jasno poručio šta želi da vidi od svoje ekipe:

“Sačuvali smo igrače u Finskoj, imamo svježinu i ekipu koja je onako igrala protiv Rumunije. Ako ponovimo takvu igru, taj stav i energiju, siguran sam u pozitivan rezultat”, rekao je Radulović.

Bosna i Hercegovina ima kvalitet.

“BiHa ima izbalansiranu ekipu i po dva igrača na svim pozicijama. Rekao bih, ipak, da je pojedinačni kvalitet iznad onoga što pružaju kao tim. Imaju veoma kvalitetne igrače iz jakih evropskih klubova, koji zaslužuju maksimalan respekt, ali iznad svega – cijenimo sebe. Naš cilj je jasan, kao i putokaz koji nas vodi do pozitivnog rezultata”, istakao je Radulović.

Dva rivala se sastaju prvi put pod Goricom.

“Naravno da postoji rivalstvo, ali pravo sportsko. Mi smo sa istih prostora, iz iste škole i istog shvatanja fudbala. Vjerujem da će navijači vidjeti dosta toga lijepog od obje selekcije. Očekujem pravi fudbalski ambijent, više navijača i sportsku atmosferu”, poručio je Radulović.

Adam Marušić vjeruje da će na tribinama biti više publike nego protiv Rumunije kada je Crnu Goru bodrilo oko četiri hiljade gledalaca.

“Možda mi igrači moramo da ostvarimo još veće rezultate, da navijače pozovemo našim igrama. U svakom slučaju, nema ništa ljepše igrati na punom stadionu, to je dodatni motiv da se pruži maksimum”, kazao je Marušić.

Nakon duela sa BiH, Crna Gora u utorak gostuje Rumuniji u Bukureštu.

“Kvalitet je ujednačen u ovoj grupi. Ko uđe motivisanije, agresivnije i sa većom željom, taj će da pobijedi”, kaže Marušić.