Muška U22 odbojkaška reprezentacija (mlađi seniori) savladala je Albaniju rezultatom 3:0 (29:27, 25:12, 25:18) i tom pobjedom izborila plasman na ovogodišnje Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Balše Radulovića plasirali su se na šampionat Starog kontinenta kao najbolja drugoplasirana selekcija iz svih kvalifikacionih grupa.
Mlađi seniori su prva muška odbojkaška selekcija koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo za mlađe kategorije, a prva selekcija u mlađih kategorijama koja je to pravo stekla nakon uspješnih kvalifikacija!
“Ostvarili smo ogroman uspjeh plasmanom među osam najboljih selekcija Starog kontinenta. Vjerovali smo da možemo da stignemo do cilja, mnogo smo radili i trenirali, pokazali smo da imamo potencijal, da imamo svijetlu budućnost, a istovremeno, smatram da ćemo imati šta da kažemo i pokažemo na šampionatu Evrope koji slijedi”, naglasio je Radulović.
Đorđe Jovović je osvojio najviše poena u dresu Crne Gore (19), a pratili su ga Vukašin Cimbaljević (12) i Matija Ćinćur (11).
Prvo Evropsko prvenstvo 2022. za mlađe seniore odigraće se u Tarnovu, u Poljskoj od 12. do 17. jula.