IJZCG

 

– U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano pet novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, tokom ponedeljka završile analizu i dostavile rezultate za 370 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Berana, Kotora, Pljevalja, Podgorice i Tuzi.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 1,35 odsto.

“Tokom ponedeljka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.827.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 24 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 160.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 291.825.

U Podgorici je trenutno aktivno 70 slučajeva zaraze koronavirusom, Budvi 18, Nikšiću 15, Kotoru 13, Pljevljima 12, Tivtu osam i Herceg Novom šest.

U Beranama i Ulcinju su aktivna po četiri slučaja zaraze koronavirusom, Rožajama tri, Cetinju i Tuzima po dva, Baru, Bijelom Polju i Kolašinu po jedan.

U Andrijevici, Danilovgradu, Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.