cinema, film

Za ljubitelje fima Cinema 213 je za sjutra pripremila četiri filma.

Prvi termin, u 13:25 rezervisan je za film “Dječak delfin”. Nakon pada aviona u more, delfin Danilo  spasava malog dječaka iz pobjesnelih talasa. Od tada, prijatelji, skoro braća, bezbrižno odrastaju zajedno u čarobnim morskim dubinama.  Sve dok jednog dana mir njihovog radosnog malog svijeta ne uništi zla hobotnica. On protjeruje dečaka na kopno, gde će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porijekla. Novi prijatelj, dobrodušni kapetan i  delfin Danilo pomoći će dječaku da se nosi sa svim nedaćama – bilo na dnu mora ili na misterioznim dalekim ostrvima. Na tom putu, očekuju vas fantastične avanture.

Zatim, u 15:10 očekuje vas projekcija filma “Crni panter:Vakanda zauvjek”. Kraljica Ramonda, Šuri, Okoje i Mubaku bore se kako bi zaštitili svoje ljude od upada svetskih sila koje se, nakon smrti kralja T’Čalea nameću kao opasnost. Kada ih Namor, vođa skrivenog podvodnog naroda upozori na globalnu pretnju, Vakanđani iznalaze nova rešenja.

U 18:10 očekuje vas film “Rekla je”.  Dvostruko nominovana za Oskara Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke Njujork Tajmsa koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji — priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnog napada u Holivudu i zauvek promijenila američku kulturu.

Za kraj repertoara, u 20:30h, biće prikazan film “Vera”.
Film “Vera” je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”.
U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.