drva za ogrijev

Prije mjesec dana cijena jednog metra bukovih drva kretala od 60 do 65 eura, a metar cerovih od 70 do 80 eura, i to zavisi od kvaliteta, i od toga da li su drva iscijepana, objašnjavaju prodavci.

Prošlog mjeseca prodavci su kazali “Vijestima”da “sezona kupovine drva nailazi kad se kupci vrate sa godišnjih odmora, kao i da je tada najveća potražnja”.
Kada su “Vijesti” ponovo obišle prodavce, žalili su se da “kupovna moć nije velika kao nekad”, i da se kupovina drva poklapa sa početkom školske godine, što “predstavlja udar na porodične budžete.”
U Podgorici od 57.346 domaćinstava, njih 29.463, odnosno više od polovine, za grijanje koristi drva. Prodavci kažu da prosječna porodica u Podgorici treba sedam ili osam metara drva za zimu.
“Na sjeveru je za zimu potrebno 12 do 15 metara drva”, tvrde i napominju da su cijene jednog metra drva veće nego u Podgorici.
Prodavci kažu da se kupci žale na cijene, dok oni tvrde da su cijene usklađene sa porastom inflacije i objašnjavaju da se nisu promijenile u odnosu na prošlu godinu.
Izvor: Vijesti.me