Danas je u Podgorici održan “30. Podgorički maraton-2023” i “26.Prvenstvo Crne Gore u maratonu” za muškarce i žene za 2023.godinu u tehničkoj organizaciji ATK “Podgorički maraton”, pod pokroviteljstvom Atletskog Saveza Crne Gore, Ministartsva sporta i mladih Crne Gore i Crnogorskog Olimpijskog Komiteta.

Prva mjesta su osvojili na 5km, Slađana Pejović ispred Vesne Pavlićević iz AK “Milenijum”, dok je treća bila Liubova Zhestareva iz Rusije.
Drugu zlatnu medalju za nikšićki klub je osvojila na 10 km, Jelena Ivković ispred
Ksenije Ražnatović iz Podgorice i Tatjane Alexeenkove iz Bjelorusije.

Drugo mjesto u trci na 5 km je osvojio takmičar nikšićkog kluba Ivan Popović iza Miljana Kukuličića AK “Mornar” Bar.
Branko Krkalović je zauzeo treće mjesto u trci na 5 km.

U sklopu manifestacije održale su se trke na 5 km, 10 kilometara i 21km za muškarce i žene. Na manifestaciji je nastupilo preko 250 takmičara iz 24 zemalja:Srbija, Hrvatska, Ukrajina, Rusija,Bosna i Hercegovina, Poljska, Japan, Kanada, Litvanija, Bugarska, NJemačka, Estonija, Danaka, Belgija
Brazil, Indija, Slovenija, Grčka, Italija, Kina, Turska, Austria i Crna Gora.

Takmičenje je otvorio predsjednik ATK “Podgorički maraton” Milorad Backović. Takmičenju su ispred ASCG prisustvovali: predsjednik ASCG Milorad Vuletić, Potrdsjednik ASCG Igor Pešić, član UO ASCG Jovica Đurnić, Generalni sekretar Milan Madžgalj, selektor reprezentacije Osman Erović i članovi stručnog staba reprezentacije: Drago Musić, Branislav Maslovarić i Dragan Smolović Predsjednik sudijske komisije ASCG.