Call centar Nacionalne turističke organizacije (NTO), putem specijalnog broja telefona 080 001 300, na raspolaganju je svim turistima koji borave u Crnoj Gori, ali i građanima, za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale.

Call centar NTO je u potpunosti besplatan za sve pozive koji se obavljaju sa teritorije Crne Gore.
„Radno vrijeme Call centra je sedam dana u sedmici, od ponedeljka do petka od sedam do 20 sati, odnosno u danima vikenda od devet do 17 sati“, saopšteno je iz NTO-a.
Pored toga, turisti i građani koji pozovu Call centar NTO van radnog vremena mogu ostaviti glasovnu poruku, a operater će ih naknadno kontaktirati.
„Ono što je novina ove godine je da korisnici imaju mogućnost da putem Live Chat-a, odnosno razgovora uživo, na zvaničnoj stranici NTO-a www.montenegro.travel kontaktiraju Call centar i dobiju željene informacije“, dodaje se u saopštenju.
Turisti i građani takođe mogu dati svoje sugestije i na taj način aktivno učestvovati na podizanju kvaliteta turističkih usluga u destinaciji. Iz NTO-a su objasnili da se svaka primljena sugestija i žalba evidentira pri čemu automatski slijedi faza procesuiranja.
„Kontaktira se inspekcija ili ustanova koja je nadležna za određenu sugestiju ili žalbu i korisnik, ukoliko želi povratnu informaciju, informiše se u toku istog ili narednog dana tako što ponovo kotaktira centralu Call centra i dežurni operater mu daje povratnu informaciju o ishodu intervencije“, navodi se u saopštenju.
Call centar dostupan je i putem mejl naloga callcenter@montenegro.travel.