Nikola Buzdovan

Predstavnici ugostitelja okupili su se danas u Podgorici kako bi iskazali protest protiv aktuelnih epidemioloških mjera koje ograničavaju mogućnost boravka unutar ugostiteljskih objekata. Nikola Buzdovan iz Udruženja ugostitelja kazao je da trenutne mjere uslovljavaju sve zaposlene u tom sektoru.

On je rekao da su protest organizovali da bi skrenuli pažnju na, kako je naveo, diskriminaciju prema ugostiteljima.

“Posljednjim mjerama je naređeno da samo sektor ugostiteljstva treba da bude vakcinisan, da gosti koji sjede unutar ugostiteljskih objekata budu vakcinisani, što je u ovom teškom finansijskim momentu bespotreban namet”, kazao je Buzdovan, prenosi Mediabiro.

On je naveo da unazad nekoliko godina iniciraju da se smanji stopa poreza i doprinosa, a u korist zaposlenih. Buzdovan je apelovao na kolege da poštuju mjere – držanje distance, nošenje maske.

“Isto tako molimo nadležne da revidiraju posljednje donešene mjere kako bi nam omogućili rad. Na kraju krajeva, to je ono što nam je Ustavom i Zakonom propisano”, naveo je Buzdovan.

On je kazao da se nada da će nadležni da ih razumiju, da će revidirati mjere i vratiti one koje su prethodno bile na snazi. Na skupu su istaknuti transparentni sa porukama – “Zašto baš mi”, “Legitimišite se i vi”, “Svi ili niko”, “Vakcina za sve”. Ugostitelji su, kako se navodi, poručili da će protesti trajati dok postojeće mjere ne budu revidirane.

 

Izvor: Mina