Budvanska policija uhapsila je dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva jutros su, u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije, sproveli aktivnost usmjerenu na suzbijanje ulične prodaje narkotika i pronalazak oružja u ilegalnom posjedu.

„Pripadnici policije su u ranim jutarnjim časovima, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova na tri lokacije koje koriste D.D. (46) i M.D. (31), oboje iz Budve“, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je policija pretresla i vozilo marke „BMW“ koje koristi D.D. i „Mercedes CLA“ koje korist M.D.

„Pretresom stanova i vozila policija je pronašla i oduzela određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, tablete sa liste opijata, 93 komada municije različite vrste i kalibra, gasni pištolj, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, i tri sredstva komunikacije“, kaže se u saopštenju.
Iz policije su kazali da su kontrolisana vozila oduzeta radi daljih provjera, a pronađeni predmeti i materije biće predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru.

Oni su istakli da su pripadnici budvanske policije i Posebne jedinice policije danas vršili pojačane kontrole osoba i vozila na području Budve.
„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.D. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je hapšenje M.D. naloženo zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
D.D. i M.D. su, kako se navodi, uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužiocu na dalje postupanje.