U polufinale Kupa Crne Gore zasluženo ide ekipa Budućnosti, koja je u Nikšiću savladala Sutjesku, 3:0, po setovima 17:25, 13:25, 24:26. Nikšićki plavo-bijeli su jači otpor pružili samo u trećem setu, u kojem su imali i prednost od 19:16, ali u još jednoj dramatičnoj završnici nisu uspjeli da ga riješe u svoju korist.

Srednji bloker Sutjeske, Niko Perošević, ističe da nisu bili na potrebnom nivou, i da je bolja ekipa večeras pobijedila.
,,Prije svega želio bih da čestitam Budućnosti pobjedu i prolaz u polufinale Kupa, i želim im što bolji plasman na završnom turniru. Večeras su od samog početka bili u prednosti, i mi nikako nismo uspjevali da im priđemo. Tek u trećem setu smo pružili dostojan otpor, i pokazali da možemo da se nosimo sa njima, ali da nam ipak nedostaje iskustva kako bismo tijesne završnice rešavali u našu korist. Nismo večeras dali maksimum, morali smo mnogo bolje, ali moramo izvući pouke iz ovog poraza, i još vrijednije da radimo na treninzima jer nam prave bitke tek predstoje. Za kraj, pozdravio bih i našeg povrijeđenog saigrača, Branka Rosandića, koji je večeras bio uz nas kraj terena”, kazao je Perošević.

Budućnost: Jelić, Pavićević, Hadžisalihović, Strugar, Peruničić, Radović, Šćepanović, Zvicer, Vidić, Radulović, Pejović, Vlahović. Trener: Zoran Vukčević
Sutjeska: N. Perošević, Taušan, Šekarić, Bošković, Vulić, Stojanović, Baletić, Bojić, Kardović, Brajković, J. Perošević, P. Perošević. Trener: Miodrag Perošević.