U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirana 31 pritužba, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se uglavnom žalili na neizdavanje fiskalnih računa i to u pekari Dimi i Merak, PG Mobile-u i PG taxiju u Podgorici, restoranu Cvijo i piceriji Portofino u Baru, San Remu, Slatini i kafe baru kod stadiona u Nikšiću, kao i kafiću Školjka i parkingu u Herceg Novom. Iste pritužbe evidentirane su za kafe bar Mocco u Nikšiću, knjižaru Luča, kopirnicu Copy Paste, restoran na željezničkoj stanici, roštilj Goranaca i trafiku u Baru, gift shop Alek u Podgorici, plažni bar Sunset u Budvi, poslastičarnicu Holiday 2 u Ulcinju i Big Bite u Tivtu. Građani su se žalili i da apartmani Heleta i hotel Grbalj u Budvi ne prijavljuju radnike, market Voli u Baru ne poštuje epidemiološke mjere, a drogerija Dama ne realizuje akcije koje nudi kupcima. Evidentirane su pritužbe da Online Top Sop u Baru ne vraća novac za reklamiranu robu, da se u hotelu Hilton u Podgorici donose računi stari po tri sata, da firma Cijevna komerc eksploatoše šljunak uz veliku buku i prašinu, ali i na nepropisno parkiranje.
Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije. Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.
Izvor: Mina biznis