Nikola Vučković, učenik IV4 odjeljenja nikšićke škole “Ratko Žarić” osvojio je bronzanu medalju na osmom međunarodnom konkursu kompjuterskog crteža i kolaža “Kreativnost bez granica”.

Konkurs, u organizaciji Škole računara “Vale” iz Haskova, uključen je u nacionalni kalendar školskih aktivnosti za školsku 2016/2017 godinu, Ministarstva prosvjete i nauke Bugarske.
Učenici škole su na konkurs poslali tri rada. U tehnici kompjuterski crtež žiri je birao najbolje od pristiglih 786 crteža, iz zemalja sa svih kontinenata.

Nikola i njegova učiteljica Duda Vujičić su pozvani na svečano otvaranje izložbe na kojoj će se izvršiti dodjela nagrada i medalja, 5. maja u svečanoj sali zgrade ONČ „Zarja – 1858” u Haskovu. Na žalost, kako je obavještenje kasno stiglo, ne mogu stići na ovu manifestaciju. Organizatori izložbe će Nikoli medalju i nagradu poslati poštom.

“Nikola je bio presrećan zbog nagrade, pogotovo što iza svih nagrada tog odjeljenja stoji veliki rad i znanje učiteljice Dude Vujičić i djece”, prokomentarisala je za portal Mladi Nikšića Nikolina majka Sanja Vučković. Ona je dodala da su nedavno osvojili osam nagrada na likovnom konkursu u Voronježu u Rusiji i da su bili uključeni u Unicefov program proslave Međunarodnog dana voda. Sanja je ubijeđena da ovo nije kraj uspjeha Suncokrilih.