Bojana PerovićBojana Perović: Moja porodica je juče prošla kroz pakao

 Zbog širenja dezinformacija kako na društvenim mrežama, kako preko poruka, Bojana Perović, čiji je svekar zaražen virusom korona, na svom fb profilu objavila je tekst u kojem pojašnjava ko je njen svekar. Takođe je kazala da prije nego što počnemo da osuđujemo ili vjerujemo u razne informacije, iste provjerimo, pa tek onda da rasuđujemo.

Tekst prenosimo u cjelosti:

‘’Brzina svjetlosti jednaka je brzini kojom se u Crnoj Gori šire dezinformacije bez prethodne provjere.

Kao što neki od vas znaju, moja porodica je juče prošla kroz pakao. Covid-19 se kao od (prvoaprilske) šale ušetao u naš dom, a prije samo par mjeseci bio je tako, tako daleko čak u Kini! Znaš ono – jedna od onih stvari za koje misliš: “Neće ovo mene!” Šta ako hoće?

Cijeli jučerašnji, i dobar dio današnjeg dana, proveli smo u iščekivanju rezultata testa na #coronavirus. Na svu sreću, rezultati svih članova porodice Perović su negativni, izuzev mog svekra, koji je 31.03. primljen na infektivno odjeljenje nikšićke bolnice sa visokom temperaturom.

Ko je moj svekar?

Moj svekar je prije svega savršen svekar, suprug, otac i đed, pa tek onda prvo lice zaraženo coronavirusom u Nikšiću.

Moj svekar je savjesna osoba koja je na pojavu prvog simptoma pošla u bolnicu još prije nedelju dana, ali su ga vratili nakon što nisu ustanovili znake virusa.

Moj svekar nije krio simptome (iako je sad to moderno), već je mislio na sve nas (i vas), i ponovo pošao u bolnicu na ispitivanje, pošto je temperatura rasla i padala cijelih 5 dana.

Ustanovljeno je da je ipak pozitivan na pomenuti virus.

Moj svekar nije lice koje se zarazilo u Baru – u Baru je zadnji put bio prije 5 godina.

Mog svekra nije zarazila njegova sestra, jer sestru nije gledao od oktobra. Ne znamo ko je osoba koja mu je prenijela virus, a sada je to manje bitno, zar ne?

Moj svekar ne živi u Baru, živi u Nikšiću i dijelimo isto dvorište.

Moj svekar nije došao na saučešće u Nikšić – iste večeri kada je dobio povišenu temperaturu dobio je i vijest da mu je preminula majka u Zagorku (opština Danilovgrad) čijoj sahrani nije mogao prisustvovati.

Moj svekar je odbio da primi saučešće za svojom majkom – niko nije dolazio.

Moj svekar radi u firmi svog sina, a mog supruga, na gradilištu u Podgorici (gdje je vjerovatno i pokupio virus). Do posla nije išao autobusom, već sopstvenim kombi prevozom (pravo mjesto da pomenem i da su svi radnici radilišta testirani, svi negativni!). Osim odlaska na posao, nije se nigdje kretao.

Moj svekar se od samog početka osjeća dobro, i izuzev visoke temperature nije imao drugih simptoma. Koristim priliku i da se u ime porodice zahvalim osoblju JZU Opšta bolnica Nikšić, koje o njemu brine na adekvatan način.

Iako je ovo nešto o čemu nevoljno pišem, osjećam potrebu da trebam da stavim do znanja svima da ono što čujemo i čitamo u medijima nije potpuna istina. Molim vas, provjerite informaciju prije nego što je plasirate.

Ovo važi za sve nas, a posebno dokone pojedince koji se bave komentarisanjem tekstova na raznim online platformama i sajtovima!

Za sve ove dezinformacije ne bih znala da ih nisam čula od bliskih osoba, zato što sam odlučila da svoju energiju i živce (koji su nam sad najpotrebniji) čuvam za vremena koja su pred nama.

Jer, sada nam je potrebna podrška, ne osuda.

(Kao i tona dobrih filmova i aktivnosti za djecu – sve preporuke su dobrodošle!)

Ostajte mi zdravo, i – ostanite doma!’’.