Kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore Bojan Dubljević još uvijek ne razmišlja o promjeni dresa i prelasku u neki od timova NBA lige, prenosi Pobjeda navode španskih medija.

 

Povod za intervju sa krilnim centrom iz Nikšića bilo je to što je prije desetak dana odigrao 150. meč u španskoj ACB ligi, u dresu Valensije. Ugovor mu traje do ljeta 2018. godine i sada se čini da želi da ga odradi do kraja.

“Sve što želim je da u klubu i gradu koji me čine izuzetno srećnim donesem nešto veliko. Trofeje, pobjede. Ima dovoljno vremena da to ispunimo, tako da mi NBA za sada uopšte nije u mislima”, kazao je Dubljević.

Bivši as Budućnost Volija kazao je da je trenutno u dobroj formi, ali da misli da ima mnogo toga što treba da popravi u igri.

“Prije svega mislim da treba da budem mnogo dominantniji u igri leđima okrenut od koša, u reketu. To je nešto što je specijalnost klasičnih centara, a mislim da je mogu dostići. Naravno, to bi mi jednog dana mnogo pomoglo da se na pravi način nametnem u NBA”, kazao je Dubljević.

U malo ličnijem dijelu intervjua Dubljević je istakao da je prilično introvertna osoba kojoj je stalo do sopstvene privatnosti. Ipak, pred slušaocima španskog državnog radija se i opustio, pa i zapjevao jednu popularnu pjesmu na španskom…

Ove sezone Dubljević u ACB ligi ima učinak od 11,9 poena i 5,6 skokova u prosjeku, na 14 odigranih utakmica. Šutira sa solidnih 47 procenata realizacije iz igre.