Donore Vladimira Šćekića i Milana Bojičića, zahvaljujući kojima je omogućen bolji život za Jasminu Međedović i Vidosava Simonovića, ugostio je danas predsjednik Opštine Tihomir Bogavac. Njihovim humanim podvigom ponosi se svaki stanovnik Berana i Nikšića, odnosno Crne Gore, ističe Bogavac.

Ovaj simobličan prijem, prema riječima Bogavca, organizovan je sa ciljem da donorima, Berancu i Nikšićaninu, Opština Berane i njeni građani odaju veliko priznanje i iskažu neizmjernu zahvalnost. ,,Vaš hrabar i human podvig vrijedan je svakog poštovanja i treba da bude primjer svakom građaninu Crne Gore. Svojom humanom misijom spasili ste dva života“- istakao je Bogavac.
Donori Milan i Vladimir, kao i Jasmina i Vidosav, zahvalili su se predsjedniku Bogavcu i Opštini Berane na ovom pažljivom gestu. Iskustvo koje je iza njih, a koje je života vrijedno, kako su kazali, stvorilo je neraskidivu vezu među njima i među njihovim porodicama.
Nikšićanina Milana Bojičića je na čin donacije bubrega našoj sugrađanki Jasmini podstakla sugrađanka i prijateljica Konstantina Nina Vojinović, direktorica NVO,, Izvor života“, koja je 2018. godine tada nepoznatoj osobi donirala bubreg. Zahvaljujući tome Jasmina, koja radi kao oftalmolog u beranskoj bonici, sada živi kvalitetnije i sigurnije.
Vladimir Šćekić donirao je nedavno dio jetre našem sugrađaninu Vidosavu Simonoviću. Vladimir je inače u Beranama prepoznat kao humanitarac. Član je organizacije Čojstvo, koja odavno pomaže sugrađanima koji su u lošem materijalnom stanju.
Savjetik u Službi predsjednika Zoran Jojić, pored donora, posebnu zahvalnost uputio je i Konstantini Nini Vojinović, direktorica NVO,, Izvor života“, koja je, ispred svoje NVO, bila spona između Jasmine i Nikšićanina Milana Bojičića. Pored toga što je i sama donor, prepoznata je kao veliki humanitarac, odnosno osnivač Narodne kuhinje u Nikšiću.
Predsjednik Bogavac uručio je donorima priznanja Opštine Berane i simbolične poklone.
Sastanku je prisustvovala je i Gordana Sarić, profesorica francuskog jezika, Crnogorska volonterka godine i Princeza mira svijeta, izabrana u Briselu, koja je pohvalila lijep gest Opštine Berane da ugosti i oda priznanje hrabrim i humanim ljudima, Nikšićaninu i Berancu.
Sastanku je prisustvovala i šefica PR Biroa Irina Zečević.