nikšićko pozorište

Nikšićko pozorište pripremilo je bogat i raznovrstan program za mart. Očekuju nas predstave, izvedbe opere, kao i bogat filmski program.

 

Predstava “Pluća”, rađena po tekstu Dankana Mekmilana igraće se 6. marta u 20 časova. Naredne večeri prikazivaće se film Romana Polanskog “Hotel Palas”.

 

Istaknuti operski pjevači Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić, uz klavir Lazara Marića pred nikšićkom publikom održaće koncert 8. marta u Nikšićkog pozorištu.

 

11. marta učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” odražaće koncert na kom će izvoditi numere iz mjuzikla “Ljepotica i zvijer”.

 

Predstava “Krst sa petokrakom”, koju je po tekstu Velizara Radonjića režirao Zoran Rakočević nikšićka publika moći će da pogleda 14. marta.

 

Gostovanje “Pan teatra” sa predstavom za djecu “Ljubav kao magija”, najavljeno je za 20. mart.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta do 10 godina i traje oko 45 minuta.

 

Igrani film “48 sati i jedan minut” na repertoaru je 21. marta. Riječ je o filmu koji je inspirisan slučajem 15-godišnje Tijane Jurić, koja je 2014. godine oteta, mučena i ubijena.

Veče sa Dušanom Kovačević održaće se 27. marta, a naredne večeri igraće se predstava “Kumovi” koja je rađena po njegovom tekstu.

 

„Narodni poslanik“, predstava rađena u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja igraće se u KIC-u Budo Tomović u nedelju 31. marta.