Bivše radnice nikšićke Koni konfekcije nastavile su sa jednosatnim okupljanjima ispred zgrade Opštine Nikšić jer im i pored obećanja nije povezan staž za 2011. i 2012.godinu. Prošle sedmice predsjednik opštine Veselin Grbović obećao je da će njihov problem biti riješen, prenose Vijesti.

„Razgovarao sam sa Poreskom upravom i sve će biti završeno ovih dana. Poreska će pribaviti neophodnu dokumentaciju za 2011. i 2012. godinučime će biti omogućeno da se ispuni zahtjev radnika i poveže staž”, kazao je tada Grbović.

Bivše radnice Konija kazale su da im i pored obećanja radni staž još uvijek nije povezan.

“Rečeno nam je da je naš slučaj proslijeđen Poreskoj upravi u Podgorici, ali ne i kada će biti povezan staž. Ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo sa okupljanjima ispred Opštine sve dok naš problem ne bude riješen”, kazale su radnice.

Vlada je u maju odobrila pozajmicu od 224 hiljade eura za rješavanje problema oko 40 radnika Konija, koji je u stečaju od decembra 2012.godine. Od tog novca trebalo je da im bude isplaćeno devet zaostalih zarada i povezane četiri godine staža. Sredinom maja primili su zaostale zarade, a staž im je povezan za dvije godine, dok im za 2011 i 2012. staž nije uplaćen, pa šest radnica nije moglo da ostvari penziju, a tri naknadu po osnovu troje djece.

U toku je 18 oglas za prodaju imovine Koni konfekcije po početnoj cijeni od 453.500 eura. Kako je “Vijestima” kazao stečajni upravnik Konija Veljko Rakočević do sada nije dostavljena ni jedna ponuda.

“Oglas je otvoren do petka, a u ponedjeljak je otvaranje ponuda. Niko nije uplatio depozit, niko me nije kontaktirao, niti dolazio da vidi imovinu”, kazao je Rakočević.

Ukupna priznata potraživanja iznose 1,3 miliona eura.

Z.G.